Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Česká Miss 2011 Jitka Nováčková (31) se v posledních dnech v brazilském Sao Paulu pilně připravuje na slavnostní galavečer Miss Universe. A už teď to vypadá s jejími šancemi více než uspokojivě. Nováčková byla totiž stejně jako dalších dvacet devět krásek z osmdesáti osmi vybrána, aby natočila reklamu pro vlasovou kosmetiku. Jediné co ji trápí je chůvička, která jí byla přidělená. Bez té nesmí udělat ani jeden krok.

Nováčková ale není sama. Stejný režim mají všechny dívky. Každá má přidělenou svoji „chůvičku“, která ji nespustí z očí. Dívky samy nesmí ani vyjít z pokoje. To není jen kvůli jejich bezpečí, ale hlavně dennímu programu, který mají nabitý natáčením spotů, focením, zkouškami šatů, pilováním choreografie a dalšími aktivitami. Při svém počínání jsou navíc pod neustálým drobnohledem poroty, která třídí zrno od plevele. Své favoritky mezi soupeřkami už má i Jitka.

„Na první pohled mě okamžitě zaujala Miss Irsko. Poté jsem se potkala s nádhernou téměř nenalíčenou Miss Portugalsko. A co teprve taková Miss Švédsko. Kam se podívám, hemží se to tady samou krásou. Snažím se, abych také vynikla a důstojně reprezentovala svou zemi,“ svěřila se Jitka, která se nejvíc přátelí se svou spolubydlící Dagmarou Kolesárovou, Miss Universe 2011 Slovenské republiky 2011.

Jitka se ale nemusí bát, že by nezaujala. Stala se totiž miláčkem brazilské televize. Při návštěvě muzikálového představení Mamma Mia si ji totiž tamní televize vybrala jako jednu ze dvou dívek na rozhovor. Podaří se Jitce porazit 88 soupeřek a překonat zatím nejlepší umístění České Miss 2009 Ivety Lutovské, která se probojovala až do TOP 10? Podpořit českou reprezentantku mohou nyní všichni její fanoušci v internetovém hlasování na webových stránkách www.missuniverse.com a www.nbc.com. Posílat své hlasy mohou od 19. srpna do 11. září všichni starší šestnácti let. Soutěžící dívky můžete během hlasování ohodnotit body od 1 do 10, přičemž jednička představuje nejnižší bodové ohodnocení a desítka nejvyšší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám