Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Přestože tomu její udržovaná tvář ani věčně napěchovaný dekolt příliš neodpovídají, hollywoodská ikona Susan Sarandon (77) se dnešním dnem řadí mezi sedmdesátnice. Slavná herečka se ve světě filmu pohybuje už téměř půl století.

Po zkušenostech ve světě modelingu získala Susan první velkou hereckou příležitost v dramatu Joe, které natočila v roce 1969. Budoucí hvězda první velikosti ale ve filmovém debutu svůj půvab příliš neprodala. Zahrála si totiž narkomanku a partnerku drogového dealera, takže se na ní maskéři pořádně vyřádili. Přestože jí během natáčení bylo jen 23 let, kvůli své roli mladistvým půvabem neoplývala.

Susan se okamžitě zařadila k největším hereckým objevům a ještě v 70. letech natočila na svou dobu kontroverzní filmy Děvčátko a Rocky Horror Picture Show. Pak následovaly Čarodějky z Eastwicku, Thelma a Louise či Malé ženy. Oscara se Susan dočkala až na pátý pokus v roce 1996 díky filmu Mrtvý muž přichází. V té době by už si ovšem cenu zasloužila za celoživotní přínos kinematografii.

Po sedmdesátce se herečka v pracovním tempu rozhodně polevit nechystá. Společně s kariérou nestagnuje ani její soukromý život. Susan vždy měla slabost pro mladší muže, což naplnili oba otcové jejich dětí Franco Amurri a Tim Robbins i pozdější milenci.

V jakém filmu máte Susan Sarandon nejraději?
Rocky Horror Picture Show
2,5 %
Thelma a Louise
17,4 %
Čarodějky z Eastwicku
47,6 %
Mrtvý muž přichází
2,2 %
Druhá nebo první
30,3 %
Celkem hlasovalo 6475 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám