Hlavní obsah
Článek

Na osud vítěze soutěže mužské krásy Muž roku 2009 Martina Zacha (38) nelze zapomenout. Martin ochrnul po zranění během exhibičních skoků do vody necelých 24 hodin poté, co získal titul. Poté, co se alespoň částečně zotavil, i když se musí pohybovat na invalidním vozíku, svůj život zasvětil mimo jiné pomoci lidem s podobným osudem.

Jeho nejnovějším projektem je Nadačník. "Cílem organizace Nadačník je pomáhat lidem hledajícím cestu ze složitých životních situací. Propojuje čtyři hlavní subjekty: člověka, sociální politiku - tedy služby či dávky, komerční služby a nadace. Jejím hlavním úkolem je poskytovat přehledy a poradenství týkající se sociálních dávek, nejrůznějších typů příspěvků či zdravotních pojišťoven a zprostředkovat kontakt s relevantními nadacemi nebo nadačními fondy," vysvětlil Martin Zach.

Studentovi vysoké školy se před sedmi lety kvůli nehodě změnil život doslova z minuty na minutu. Sám si prošel mnoha úskalími byrokratického aparátu a také ze svých zkušeností hodlá, samozřejmě za pomoci odborníků, čerpat při práci Nadačníku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám