Hlavní obsah
Článek

Patří k nejpůvabnějším stvořením mezi herečkami, má za sebou řadu úspěchů, ale osud si s ní svého času velmi nepěkně pohrál! Herečku Vlastinu Svátkovou si pamatujete z filmu GangsterKA nebo seriálu První republika. Teď se poprvé otevřeně rozhovořila o svém osobním pekle, které ji dostalo před lety až na dno.

V pořadu České televize 13. komnata Vlastina odhalila, že od svých šestnácti let trpěla velkými psychickými problémy, které vyústily až v mentální bulimii. Na začátku toho všeho byla netaktní poznámka přítele o jejím velkém zadku. „Myslela jsem si o sobě, že jsem absolutní nula a neměla jsem se ráda. Bylo mi jedno, jestli si ubližuju nebo ne. Byla jsem ze sebe zhnusená,“ přiznala otevřeně.

Vlastina zatoužila po dokonalosti a tak přišla éra sebezničujícího hladovění. Brzy si toho všimli i rodiče. „Já jsem s nimi už pak nejedla. Máma byla naštvaná a nutila mě jíst, táta mě nutil jíst. Nevěděli si rady a byli z toho nešťastní. Já jsem se zasekla a řekla, že prostě jíst nebudu,“ přiznala Vlastina s tím, že později začala problém řešit zvracením.

„Zjistila jsem, že jedna z cest jak jíst a nepřibrat, je zvracet jídlo. Šla jsem se přecpat a na chvilinku se cítila dobře. Čokolády, slanina, klobásky, chleba s máslem, mléko. Extrémně jsem se nacpala a pak to samozřejmě muselo jít ven. Najíst, vyzvracet a tak to šlo pořád dokola. Měla jsem deprese,“ popisuje nejtěžší období života, ze kterého ji vysvobodilo až těhotenství.

„Když jsem zjistila, že jsem těhotná, tak to přestalo. Měla jsem v ten moment tak silnou motivaci, že jsem přestala zvracet. A dokonce jsem nezvracela ani v těhotenství,“ popisuje Vlastina okamžik, který jí možná zachránil život.

Dnes už je rozvedená maminka dvou malých kluků v pořádku a nenechá se vláčet žádným z diktátů doby. „Poslouchám jen své vlastní tělo. Večer si musím dát dobrou večeři se svou rodinou. Už si bez ní nedovedu svůj život představit,“ uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám