Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Milovník ženské krásy Jan Saudek (88) patří k těm mužům, kteří si svůj věk zkrátka nepřipouští. A podobně se na něj dívá nejspíš také jeho manželka, která ani ne dva roky od narození jejich nejmladší dcerky Josefíny, vyjádřila touhu po čtrvtém dítěti.

„No, manželka by chtěla další dítě a do toho se mi v osmdesáti letech moc nechce. Už mám řadu potomků, a tak bych rád v nejlepším přestal. Ono to asi ani jinak nepůjde, ty síly prostě ubývají, ať chcete nebo ne. Představte si, že třeba uběhnu pár kilometrů a už se začínám potit. Hrůza,“ svěřil se Saudek, který byl členem poroty soutěže krásy Czech and Slovak PhotoGirl 2016.

Známý fotograf nehází flintu do žita ani s osmi křížky na zádech. Fyzičku udržuje plaváním ve Vltavě a inspiraci hledá na nudaplážích. „Rád, pokud je jakžtakž počasí i plavu, ovšem chodím za poznáním na nudapláže. Tam přesně víte, co byste chtěli teoreticky nebo i prakticky sbalit. A máte to bez příkras, tak, jak příroda tvořila. Prostě pobíhá vám tam studijní materiál bez zbytečného textilu,“ směje se Saudek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám