Hlavní obsah
Článek

Slovenská zpěvačka se u nás zviditelnila před šesti lety bizarním televizním pořadem Čápi s mákem, ale v 70. letech byla její popularita srovnatelná s Helenou Vondráčkovou (76) či Marikou Gombitovou. Archivní snímek zachycuje Evu Mázikovou (66) ne festivalu Bratislavská lyra v roce 1971, kdy jí bylo pouhých 21 let.

Během podivného vaření toho Eva Máziková ze svého soukromí příliš neukázala, protože stejně jako Dolly Buster (54) žije v Německu, takže s bývalou porno hvězdou vařily v kuchyni Lídy Žemberyové, která doplnila panoptikum celebrit. Když se tehdy Iveta Bartošová (†48) pustila do kritiky připravených pokrmů, slovenská zpěvačka ji drsně odpálkovala.

Kariéra Evy Mázikové je však podstatně delší. V 70. letech patřila k největším hvězdám československého popu. Na Bratislavské lyře, z níž pochází archivní fotka, v roce 1971 s písní Orfeus a Eurydika skončila na druhém místě. O rok později zazpívala Krédo a zvítězila.

Máziková má na kontě přes 20 alb a na jevišti řádí i jako zralá šedesátnice. Naposledy ji české publikum mohlo vidět letos v únoru na koncertě Slovenské divy v Praze, kde to pořádně rozjela. Pro známou rebelku není přibývající věk na obtíž a ráda předvádí svou vitalitu i pružnost.

Reklama

Další články

Načítám