Hlavní obsah
Článek

Jako malá holka a dospívající slečna neměla Ilona Csáková (53) na růžích ustláno. Z neutěšeného domácího prostředí odešla v pubertě, kdy začala coby šestnáctileté pískle poznávat svět a zpívat s kapelou Laura a její tygři. A tehdy začala cesta za jejím životním snem.

V kultovní kapele Csáková vydržela s drobnými přestávkami šest let až do okamžiku, než se ve dvaadvaceti rozhodla vyzkoušet sólovou dráhu. A měla štěstí. Písnička Láska je láska, kde sekundovala Lucií Bílé, a následně historicky nejdražší český videoklip k písni Křídla, jí udělaly tu nejlepší reklamu.

Poté, co vydala první sólové album Kosmopolis, se stala Objevem roku za rok 1993 na cenách Gramy. Následovaly další desky, první hity, změny image, úspěšné coververze českých i zahraničních songů i muzikály. Na proměny ženy, která dnes slaví 46. narozeniny a v historii patří mezi našimi pěnicemi k největším chameleonům, se podívejte ve fotogalerii.

„Od té doby, co jsem máma, se dívám hlavně dopředu. Občas mě to ale přeci jen popadne, zavzpomínám si a dojmu se,“ směje se Ilona, která si na nedostatek práce stěžovat nemůže.

„Za prací musím cestovat, takže mám občas pocit, že svůj život trávím na dálnici. Dotočila jsem desku, čeká mě vystoupení na koncertu Karla Gotta i předvánoční turné s Vladimírem Hronem. Na nějakou menší oslavičku si čas ale určitě najdu,“ uzavírá Ilona.

Ilona se mi nejvíce líbí jako ....
černovláska
3,9 %
blondýna
27,3 %
zrzka
22,8 %
bruneta
46 %
Celkem hlasovalo 16869 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám