Hlavní obsah
Článek

Karel Gott (†80) se vrací a vypadá to, že plný síly. I na soudní spory a zákazy knih. Tak to alespoň vypadá podle jeho nejnovějšího vyjádření, když se ostře distancoval od nově vydané knihy plné jeho fotografií od bývalého spolupracovníka Jiřího Krušiny. Ten sice v publikaci Na cestách se slavíkem ani slovem proti Mistrovi neútočí, zpěvák je však běsný. A Super.cz získal informace, proč tomu asi tak je. Hlasujte v anketě na konci článku!

V oficiálním prohlášení tvrdí, že bylo narušeno jeho právo na ochranu osobnosti a soukromí. Jestli však náš zdroj nelže (a podle našich zkušeností s ním nemá důvod), pak vše bude možná tak trochu jinak.

„Samozřejmě, že veřejně to bude vysvětlovat úplně jiným způsobem. Ale pravda je taková, že v knize, kterou viděl, se mu strašně nelíbí dvě věci. Hrozně ho rozčílilo to, že autor nechal milou předmluvu napsat prezidentem republiky Milošem Zemanem,“ dušuje se náš důvěryhodný zdroj, který má k zpěvákovi i autorovi fotek a textu Jiřímu Krušinovi blízko.

Pro mnohé fanoušky Karla Gotta možná bude překvapením, že by snad Mistr měl něco proti hlavě státu. Veřejně sice ne, ale takhle měl lidem kolem autora vysvětlovat, proč je zásadně proti knize. Kéž by to byly jen klepy!

A pak tu má být druhá věc.

„Ze všech snímků mu vadil jediný. A to ten, kdy v šatně pozoruje nějakou fanynku. Nejde o nijak závadnou fotku, Krušina ho má rád a nic, co by bylo proti němu, by tam nedal, ale Karel si postavil hlavu a rozhodl se, že kvůli tomu je prostě celá kniha špatně. A pustil se do boje proti ní,“ tvrdí náš zdroj. Pokud by měl vážně pravdu, bylo by to na pováženou. Jenže takový snad „náš Kája“, jak ho známe, proboha není!

Kdyby se snažil právník zpěváka získat předběžným opatřením soudní zákaz prodeje knih, patrně by se se zlou potázal. Kniha už se prodává nějakou tu dobu a v takovém případě soudy k zákazům většinou nepřistupují.

V civilní žalobě na ochranu osobnosti může ale žádat finanční zadostiučinění. „Podle mě nemá šanci uspět. Jirka to napsal moc krásně, jsou tam velmi hezké fotky, vždy mu dovoloval být nablízku, věděl o focení, a celá ta Gottova reakce je proto vážně dost nesmyslná,“ domnívá se náš zdroj.

Co si myslíte o zákazu nové pozitivní knihy o Gottovi?
Neměla by vyjít, pokud si to vážně Mistr nepřeje
5,8 %
Bůhví, jestli za tím zase není Ivana
51,2 %
Může jít jen o nějaký Gottův rozmar
2,2 %
Neznám pozadí, nechci to posuzovat
40,8 %
Celkem hlasovalo 61376 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám