Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Pro zdravý spánek je samozřejmě důležitá kvalitní matrace a rošt. Ale na co se často zapomíná, je kvalita povlečení, do kterého se slastně zachumláváme každý večer. Pojďme se společně podívat, z jakých materiálů bývá povlečení vyrobeno a který je nejvhodnější právě pro vás.

Šetřit se nevyplácí

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud budete povlečení vybírat hlavně podle ceny, setkáte se převážně s povlečením z polyesteru. Tento materiál vám ale nenabídne vlastnosti, které byste od ložního prádla chtěli nejvíce – a to savost, prodyšnost a dlouhotrvající barvy. Po několika vypráních ztratí na své kráse a můžete jít kupovat nové. A to ani nemluvíme o tom, že neprodyšnost je u povlečení pěkný průšvih. Proto se raději poohlédněte po povlečení z jiných – pro spánek mnohem vhodnějších – materiálů. Z čeho můžete vybírat?

Bambus: Luxus, který si zasloužíte

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Povlečení z bambusového vlákna nabízí oproti bavlně 3x vyšší savost tělesné vlhkosti. Nehromadí se v něm roztoči a mikroorganismy, je antibakteriální a hypoalergenní. Zároveň je velmi jemné, hebké a bezvadně vyhovuje i citlivé pokožce. Díky bezvadným termoregulačním vlastnostem se hodí pro každé roční období – v létě chladí a v zimě příjemně hřeje. A navíc se snadno žehlí! Co říkáte na elegantní motiv bambusového povlečení Snazzy? Že by se ve vaší ložnici krásně vyjímal?

Flanel: Heboučké povlečení pro chladné noci

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Flanelové povlečení je přímo stvořené pro podzimní a zimní období. Je na dotek heboučké a krásně hřeje. Díky tomu, že je vyrobené ze stoprocentní česané bavlny, si uchovává všechny její vlastnosti. Skvěle saje a je příjemně prodyšné, takže vám v něm bude teplo, ale nebudete se potit. Když se řekne „flanel“, tak si nejspíš představíte kostkovanou košili, ale povlečení z flanelu pořídíte v mnoha krásných designech – jak by vaší ložnici slušelo povlečení Diana v jemných zemitých tónech?

Hladká bavlna: Sázka na jistotu

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Bavlna je pro svou jemnost, prodyšnost a savost nejvhodnějším materiálem pro ložní prádlo. S povlečením z hladké bavlny tak nikdy nešlápnete vedle. Hledejte povlečení, které je vyrobeno ze stoprocentní bavlny, abyste měli jistotu o jeho kvalitě. Povlečení Jasmine s jemnými růžovými květy je nejen vyrobeno ze 100% bavlny, ale navíc je opatřeno německým certifikátem kvality Öeko-Tex Standard 100, který vám zaručí rozměrovou a barevnou stálost i to, že výrobek neobsahuje škodlivé látky.

Krep: Když vás nebaví žehlit

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Krepové povlečení je oblíbenou volbou každého, kdo bere žehličku do ruky jen v těch nejnutnějších případech. Když ale přijde na krep, je třeba sledovat, z jakého materiálu je povlečení vyrobeno. Krep totiž značí jen úpravu materiálu, nikoliv samotný materiál. Proto se vyhněte krepovému povlečení z polyesteru, ale raději vsaďte – jak jinak – na bavlnu. Krepové povlečení ze 100% bavlny Vivien vás okouzlí nejen minimální údržbou, ale také kvalitou a krásným designem.

Další články

Načítám