Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Příští rok uplyne pětatřicet let od momentu, kdy Blanka Matragi (71) otevřela ateliér a studio v Bejrútu. Tuto skutečnost se rozhodla původem česká designérka oslavit galavečerem, který proběhne 11. listopadu v Obecním domě v Praze.

Kvůli této gala fashion show proběhlo minulý týden focení pod taktovkou módní fotografky Lucie Robinson, během kterého čtyři v zahraničí úspěšné modelky oblékly návrhářčiny modely z kolekce zasvěcené základním přírodním živlům.

„Bez těchto elementů - půdy, vody, vzduchu i ohně - by život na naší Zemi neexistoval, 
proto i já se v kolekci Elements v téhle pohnuté době navracím ke kořenům a svým dílem chci přispět k úsilí o záchranu planety,” říká Matragi a dodává: „Současný rychlý a internetově propojený svět nám tyto živly představuje v nejrůznějších výtvarných formách a já doufám, že také mně se podaří je autorsky ukázat v mém oděvním projevu a obohatit je o nejnáročnější požadavky doby.”

Překvapením a povýšením celé fotoprodukce bylo pro Blanku Matragi setkání s profesionální sólistkou baletu Národního divadla Zuzanou Šimákovou, která dokázala svým projevem propojit dva odlišné profesionální světy tance a módy a designu v jejích modelech. Blanka Matragi podle očekávání neváhala zkušené baletce ukázat, jak si představuje, aby její modely předvedla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám