Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jestliže někdo v následujícím (dnes již necelém) roce načapá vdovce po Ivetě Bartošové (†48) za volantem, půjde pravděpodobně sedět. Zákaz řízení na jeden rok dostal rozsudkem vsetínského soudu za nehodu, kterou způsobil ještě za života své manželky a při níž zranil několik lidí. Kromě toho se na bedra kontroverzního říčanského podnikatele navalila ještě pořádně dlouhá podmínka!

Jak je u Josefa Rychtáře (65) zvykem, původní rozsudek se mu nelíbil, a tak se odvolal. Jenže v Ostravě justice rozhodnutí první instance potvrdila a od května je tak pravomocné. Zrušila zároveň běžící trest za zmlácení exmanželky Dariny Nové a uložila mu souhrnný trest.

„Okresním soudem ve Vsetíně byl obžalovaný uznán vinným a byl mu uložen souhrnný trest odnětí svobody v trvání dvou let, přičemž jeho výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu čtyř let,“ potvrdila Super.cz informace mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Olšarová.

I když se začaly objevovat hlasy, že přes vyslovený zákaz řízení stejně kdosi Rychtáře za volantem viděl, informace nešlo ověřit. Pokud by se tak skutečně choval a čapla ho při tom policie, může za maření výkonu úředního rozhodnutí putovat hned za mříže.

Vdovec momentálně dlí mimo Říčany, byl soudně vykázán z vily své ex. Soud teď buď může rozhodnout o prodloužení o jeden měsíc, nebo mu dovolí vrátit se domů. Aspoň do doby, kdy by se Darině povedlo vystěhovat ho i s jeho firmou na ulici, jak plánuje.

Reklama

Další články

Načítám