Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Hlavním tématem rozvodu hollywoodského páru bude šest dětí, jež by Angelina Jolie (48) ráda dostala do vlastní péče. Kromě nich právníci budou řešit i závratné jmění. Podle nejvyšších odhadů jde až o 625 miliónů dolarů, což odpovídá 15 miliardám českých korun.

Specialista na majetkové poměry celebrit, právník Donald David, je přesvědčen o tom, že Brad Pitt (60) svým bohatstvím manželku překonal. Zatímco Bradovo jmění odhaduje na 350 miliónů dolarů, Angelinino na 275 miliónů. Podle magazínu Forbes je však jejich společný majetek menší a odpovídá půl miliardě dolarů.

Během dvouletého manželství měli herci vydělat 117 miliónů dolarů, přičemž dvě třetiny pocházely z Bradových aktivit. Pitt je totiž spolumajitelem produkční společnosti Plan B, v níž vznikl jeho film Světová válka Z i oscarové drama 12 let otrokem. Jolie se po vysokorozpočtových trhácích vrhla na režii a její příjmy výrazně poklesly. Film Nezlomný sice celosvětově vydělal 163 miliónů dolarů, ale její loňský počin U moře propadl.

Brad Pitt má v současné době v Hollywoodu podstatně vyšší hodnotu než Angelina Jolie, jejíž režisérské ambice se nesetkaly s úspěchem. I nerovnoměrné příjmy měly být jedním z důvodů svárů, které vyústily v rozvod. Jejich majetkové impérium zahrnuje také francouzský zámek Miraval, který už několik měsíců hledá nového majitele.

„Divila bych se, kdyby neměli předmanželskou smlouvu. Majetkové vyrovnání v jejich případě nejspíš nebude tím největším problémem. Jejich manželství trvalo jen dva roky. Domnívám se, že se budou snažit mít rozvod co nejrychleji za sebou,“ řekla magazínu People právnička se zaměřením na VIP klientelu Jacqueline Newman.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám