Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Natáčením jejich vztah začal, o deset let později Brad Pitt (60) a Angelina Jolie (48) před kamerou dospěli k odloučení. Drama U moře, v němž ztvárnili manželský pár procházející krizí, se pro ně stalo symbolickým rozloučením se společnou kariérou i rodinným životem.

V roce 2004 se Brad Pitt a Angelina Jolie setkali před kamerou při natáčení filmu Pan a paní Smithovi. Mezi hollywoodskými hvězdami přeskočila jiskra a zrodil se pár, který zářil na titulních stranách společenských magazínů i na červeném koberci. Herci společně vychovávali šest dětí a na vrcholu slávy byli v roce 2009, kdy byli ozdobou oscarového ceremoniálu, přestože Angelina za Výměnu ani Brad za Podivuhodný případ Benjamina Buttona cenu nezískali.

Herci, kteří se v roce 2014 tajně vzali, si spolupráci před kamerou zopakovali ve filmu U moře, který mohli vnímat jako terapii v době, kdy se začali vzájemně jeden druhému odcizovat. Na plátně totiž ztvárnili pár čelící deziluzi a při natáčení si mohli uvědomit vlastní chyby a opět zažehnout vzájemnou lásku.

Snímek o rozkladu manželství pro ně byl osobním projektem. Oba si v něm zahráli, společně jej produkovali a Angelina se dokonce ujala režie a napsala scénář. Výsledkem byl ovšem velký propadák. Film stál sice „jen“ deset miliónů dolarů, což je na projekt s tak hvězdným obsazením skromný rozpočet, ale v amerických kinech se kvůli nezájmu publika hrál jen čtyři týdny a celosvětově utržil pouhé tři milióny.

Neúspěch filmu uvadajícímu manželství rozhodně neprospěl. Herci si nejspíš uvědomili, že jako pár nefungují po pracovní ani soukromé stránce, a premiéra dramatu U moře byla poslední příležitostí, kdy společně na červeném koberci pózovali jako pár. Poté si šel každý z nich vlastní cestou a na společenských akcích se obešli bez doprovodu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám