Hlavní obsah
Článek

Zpráva o rozvodu nejslavnějšího hereckého páru světa Angeliny Jolie (48) a Brada Pitta (60) otřásla Hollywoodem jako blesk z čistého nebe. Dvanáct let, přesně tak dlouho trvala láska, o níž si každý myslel, že nikdy neskončí. Připomeňme si každičký rok jejich vztahu...

Vše začalo společným natáčením snímku Pan a paní Smithovi. Začátkem roku 2005 se skandálně provalila milostná aférka hlavních představitelů. Pitt byl přitom tou dobou ženatý s jinou kolegyní Jennifer Aniston (55). Dvojice vztah dlouho popírala, Jolie dokonce v jednom z rozhovorů řekla: „Intimně se sblížit se ženatým mužem, když můj vlastní otec podváděl mou matku, je něco, co nemohu odpustit. Nemohla bych se ráno podívat do zrcadla. Nezajímal by mne muž, který podvádí svou manželku.“ Dvojice vztah přiznala až v lednu 2006.

Veřejnost nakonec páru odpustila, že Aniston zůstala na druhé koleji, a to především proto, jaký názor Brad i Angelina sdíleli ohledně výchovy dětí. Zatímco Aniston údajně potomstvo neplánovala, Pitt si přál stejně jako Jolie velkou rodinu. Společná výchova nejdříve dvou adoptivních dětí Maddoxe a Zahary a koncem roku 2006 i první vlastní potomek, dcera Shiloh, to na fanoušky zafungovalo a o opravdovosti lásky ‚Brangeliny‘ už nikdo nepochyboval. Již v březnu 2007 došlo ještě k adopci tehdy tříletého vietnamského chlapce Paxe, aby další rok mohli společně přivítat do už tak rozsáhlé rodiny ještě dvojčata Knoxe a Vivienne.

V roce 2013 se Jolie veřejně doznala k podstoupení oboustranné mastektomie, kterou kvůli velkému riziku onemocnění rakoviny prsu podstoupila preventivně. Pitt byl tou dobou Angelině velkou oporou a za její statečnost ji mnohokrát veřejně obdivoval.

Po devíti letech, v srpnu 2014, Brad s Angelinou konečně vyslechli prosby svých dětí a vstoupili do manželského svazku. Nevěsta oblékla unikátní šaty s potiskem obrázků namalovaných všemi jejich dětmi.

Už následující rok se ovšem začalo hovořit o manželské krizi, která se měla odrážet i v dramatu U moře, který Jolie napsala i režírovala. Snímek, který byl od Pana a paní Smithových jejich prvním společným počinem, u diváků i kritiků propadl. Stejně jako o několik měsíců později celý jejich vztah...

Reklama

Další články

Načítám