Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Co tě nezabije, to tě posílí. Tímto mottem se řídí herečka a zpěvačka Veronika Zelníčková, kterou její známý na konci července málem ubil k smrti. Veronika se ale s vypětím všech sil ubránila a nyní se rozhodla, že začne chodit na kurzy sebeobrany.

Přestože byl útočník o několik váhových kategorií těžší, jí se podařilo jako zázrakem uprchnout a přivolat pomoc. Utrpěla sice poranění hlavy a útočník jí způsobil otřes mozku, touha žít ve Veronice ale převládla.

"Po zkušenosti, kterou mám za sebou, nebylo o čem přemýšlet. Díky instinktům se mi podařilo vyváznout, ale od té doby ve mně dřímá strach. Chci se ho zbavit a hlavně se naučit, jak se ubránit," prozradila Zelníčková, která se pomalu vzpamatovává z hrůzného zážitku, který by ve zdraví nemusel přežít průměrně trénovaný muž.

Potvrzuje to i instruktor izraelského bojového obranného systému Kalah, založeného Idanem Abolnikem, Pavel Strouhal. "Z toho, co jsem si o případu přečetl v médiích, se divím, že to přežila. A říkám to bez skrupulí. Musela jednat naprosto instinktivně a chuť žít převládla. Jinak si to neumím vysvětlit," řekl Strouhal, pro kterého je Veronika hrdinka.

"Důležité je zachovat chladnou hlavu a nezpanikařit. To si myslím, že se stalo. Veronika je pro mě ideální žák," dodal Strouhal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám