Hlavní obsah
Článek

Hned ve svém prvním autorském krátkém filmu Sound of Sun září česká topmodelka, herečka, režisérka a spisovatelka Eva Doležalová vedle zvučných jmen – Seana Penna a anglické modelky a herečky Suki Waterhouse. Zatímco její režijní debut vstupuje na mezinárodní filmové festivaly, Eva už v Los Angeles natáčí další krátký film.

Rodačka z Brna, která od sedmnácti let žila v Londýně a Paříži, přesídlila minulý rok právě do Los Angeles, kde se věnuje psaní a režii. „Sean je úžasný člověk a herec, který mi dal šanci obsadit ho do mého prvního krátkého filmu. Toho si velice vážím. Je to umělec, který podporuje mladé lidi ve filmové branži," uvedla k Sound of Sun Eva Doležalová. „Poznala jsem, že když si opravdu věříte a pracujete pro to, co milujete, podaří se to. Platí to ve filmové branži, stejně jako v modelingu,“ dodala.

Své zkušenosti z metropolí módy i z Hollywoodu bude Doležalová předávat i mladým modelkám agentury Czechoslovak Models. Na konci listopadu přijede do Prahy jako exkluzivní host finálového galavečera soutěže Czechoslovak TopModel. Usedne vedle mezinárodní poroty, kterou tradičně tvoří zástupci prestižních modelingových agentur z celého světa.

„Na galavečer se velice těším, moc ráda pomůžu mladým modelkám jako mentor a průvodce na startu jejich kariéry. Já pocházím z Brna, pamatuju si, jaké to bylo na začátku, kdy jsem sbírala první zkušenosti po celém světě. Modeling mi navíc otevřel cestu k režii a k realizaci mých snů. Dívky by si měly dávat velké cíle, protože jen velké cíle je mohou dovést k velkým výsledkům,“ říká pětadvacetiletá Eva, která bude v České republice režírovat svůj první celovečerní film, ke kterému si napsala i scénář.

„Svůj první celovečerní film chci natočit v rodném Česku. Bude v angličtině, protože bych chtěla zvýšit ve světě povědomí o naší historii a kultuře," zakončila topmodelka a dnes už i autorka a režisérka.

Projekt Czechoslovak TopModel, který vyvrcholí finálovým galavečerem 29. listopadu, castingovou roadshow začal už 16. září v Liberci a zakončí ji 20. října v Praze.

Reklama

Další články

Načítám