Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už potřetí si oslavu narozenin užil se standing ovation. Producent František Janeček (79) je totiž slaví vždy na zahájení divadelní sezóny svého muzikálu Fantom opery s celým divadlem GoJa Music Hall. "Samozřejmě že je to potěšující. Nebudu předstírat falešnou skromnost, i když diváci především tleskají dílu a účinkujícím," řekl nám Janeček poté, co jsme mu také k jeho 72. narozeninám popřáli.

Dárků dostal spoustu, ale ty nejdražší a nejlepší si stejně vždycky nadělí sám. K sedmdesátinám to byl muzikál Fantom opery, teď to bude další muzikál Ples upírů, který bude mít premiéru v únoru. "Pravda je, že tyhle dárky jsou poněkud dražší. Ale narozeniny v divadle si užívám, ten kolektiv mi chce udělat radost, dá mi dort, je to milé, i když k tomu soustu dortu se nikdy nedostanu," usmíval se.

A co by si ještě Janeček přál a od koho? "Od Pána Boha. Aby mi dal zdraví. To by byl zásadní dárek, protože se teď zrovna čtrnáct dnů potýkám s nějakou chřipkou. Před takovými třiceti čtyřiceti lety jsem to ani nevnímal," trochu si postěžoval.

Sám ostatně také dárky v podobě rolí rozdal, protože většina obsazení do nového muzikálu Ples upírů už je jasná. "Přesně tak, jen je ještě v řešení pár věcí, které se dotýkají dvou hlavních rolí Alfréda a Sáry. Jinak už je všechno uzavřené, už se vyrábí scéna, šijí se kostýmy. Je to ještě větší maraton než s Fantomem opery, je tam o 24 lidí víc a pana režiséra Balaše čeká čtyřměsíční zkoušení. Doufám, že to bude dárek hlavně pro diváky, protože mým celoživotním krédem je, že na prvním místě je divák a posluchač," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám