Hlavní obsah
Článek

Na mole se v rámci Mercedes-Benz Fashion Weeku objevovaly nejen mladičké profesionální modelky z agentur, ale také zkušené modelky jako Simona Krainová (51), Martina Šmuková, Veronika Hejlíková nebo třeba Kateřina Sokolová (34).

Pro nejkrásnější Češku roku 2009 to ale nebyla ryze pracovní povinnost, celá věc měla hlubší význam. Sokolová a další modelky předváděly modely navržené předními českými návrháři a použité látky byly pokryty potisky vytvořenými Matějem Hoškem, který trpí poruchou autistického spektra. Dvanáctiletý chlapec denně maluje mapy meter pro různá světová města včetně Prahy. Jeho rodiče chlapcovu vášeň pro malování map, obdiv k designérům a sledování módních přehlídek propojili a oslovili české módní návrháře.

„Jsem vděčná organizátorům za prostor, jaký nám byl v rámci této prestižní akce poskytnut. Michaele Hoškové, která s touto krásnou myšlenkou přišla, návrhářům Kateřině Geislerové, Míšovi Kováčikovi a Tereze Vu za to, že do toho s námi šli, a především společnosti Mercedes-Benz za jejich štědrou finanční podporu a pomoc. Díky našim dárcům a partnerům se rozrůstá i náš tým odborníků a spolupracovníků a v neposlední řadě i okruh pečujících rodin, se kterými jsme v kontaktu,” nechala se slyšet Kateřina Sokolová, která díky tomuto počinu získává prostředky pro svůj nadační fond AutTalk.

„Na podzim rozbíháme individuální podporu a poradenství, ale také pravidelné setkávání pečujících v rámci podpůrných rodičovských skupin s terapeuty. Všechny naše služby budou díky našim dárcům pro pečující rodiče zdarma,” dodává Kateřina Sokolová.

Ta se chystá na osm týdnů odletět za modelingem do Ameriky, a proto vedle charitativní činnosti tvrdě dře ve fitku pod dohledem trenérky.

Reklama

Další články

Načítám