Hlavní obsah
Článek

Všechny role muzikálu Mefisto jsou definitivně obsazeny a účinkující pod vedením režiséra Zdeňka Zelenky již pilně zkouší. Jednou z nejdůležitějších rolí celého muzikálu je Hospodin, jehož hlas se v příběhu často ozve, aby zhodnotil chování omládlého Fausta, který si naplno začal užívat života.

„Chtěli jsme laskavý, moudrý hlas, ze kterého by bylo možno cítit božský klid,“ říká režisér. „Už když jsem psal libreto, říkal jsem si, že ideálním by pro tuto roli byl Viktor Preiss, se kterým jsem za pětadvacet let spolupráce natočil více jak dvacet hlavních rolí, takže se velmi dobře známe. Jenže byly prázdniny, ale hlavně – Viktor odešel z divadelního světa a vůbec nebylo jisté, že se do něho aspoň tímto způsobem na chvilku vrátí. A výsledek? Lepšího Boha jsme si nemohli přát,“ svěřil Zelenka.

Natáčení proběhlo ve studiu hudebního skladatele Daniela Bartáka, ve kterém si prý Preiss poslechl i některá hudební čísla muzikálu Mefisto a byl z nich nadšený. „Až budu mluvit, pouštějte mi tu hudbu do sluchátek, mně to pomáhá,“ vyžadoval prý a božsky promlouval tak dlouho, dokud sám se sebou nebyl spokojen.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám