Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Začalo to jako výzkum magnetického impulzního pole, pokračovalo několikamilionovým grantem z ministerstva a více než desetiletým výzkumem. Výstupem je přístroj na tlumení projevů akné, který rok po uvedení na trh používá 30 tisíc lidí v 10 zemích světa. Akné je totiž stále častějším důvodem návštěv kožního lékaře.

Přístroj na doma

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

„Přístroj Face-Up! lze použít k denní kosmetické péči o pleť. Může se souběžně s léčbou používat u běžných lehkých forem akné, které nevyžadují návštěvu lékaře. Pokud jsou formy akné závažnější, je vždy nutné postup konzultovat s lékařem. Zde může přístroj působit jako podpora léčby. Při pravidelném používání aknózní morfy usychají a dochází k hojení postiženého místa,“ uvedla dermatoložka Petra Trojanová. Těžší formy akné je podle ní nutné už léčit v kombinaci s dalšími léčivy.

Malá revoluce

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Face-Up! přinesl do kosmetiky malou revoluci. Jedná se o první přístroj na světě, který využívá kombinaci účinků plošného impulzního magnetického a světelného pole a tepla. Lidé jej mohou používat doma, odpadá tedy návštěva kosmetických salonů i různých lékařských procedur. Použití přístroje je přitom jednoduché, bezbolestné a hlavně bez vedlejších účinků.

Vrací ztracené sebevědomí

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

„Mám syna, kterému je 21 let a má hodně silné akné. Pravděpodobně tyto problémy podědil. Nikdo z rodiny je ale neměl až takové. Než začal Face-Up! používat, měl mokvavé fialové tváře,“ vzpomíná paní Lubomíra. Vzhledem k tomu, že si rodina nemohla z finančního hlediska dovolit pravidelné laserové ošetření, hledala řešení jinde. „Před Vánocemi jsem na internetu našla odkaz na Face-Up!. Našetřili jsme a přístroj koupili. Dnes, po necelých třech měsících používání, má syn celkem běžný průběh akné, bez mokvajících prohlubní a velkých boláků. Protože se mu akné tvoří v podstatně mírnější podobě, postupně se mu hojí původní známky poškození tváří a vrací ztracené sebevědomí,“ popsala Lubomíra.

Vyléčit akné? Pomůže věda

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Výzkum a klinické testování trvaly deset let. Jako první z něj vědci vytvořili přístroj Face-Up! proti akné, na kterém si ověřili účinnost fyzikální metody na regeneraci kůže i v praxi. „Máme na přístroj ohlasy z celého světa, také nám píší lidé trpící lupénkou, že jim v oblasti obličeje při použití přístroje lupénka mizí, proto jsme se rozhodli ve výzkumu pokračovat právě u této nemoci,“ konstatuje Michal Rampl, syn vědce, který pomohl převést výsledky vědeckého výzkumu svého otce do reálného života.

Pomoc při léčbě lupénky?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

„Z předchozího výzkumu víme, že by přístroj mohl dobře fungovat na lupénku, ale i na urychlení léčby otevřených ran nebo popálenin,“ konstatuje vědec Ivan Rampl. „Teď chceme vytvořit mezioborový tým složený z odborníků z oblasti fyziky, elektroniky, biochemie a medicíny. Budeme zkoumat správné parametry nastavení světelného pole, značný čas zaberou také klinické zkoušky.“ Do výzkumu by se měly zapojit Vysoké učení technické, Karlova a Masarykova univerzita a Biofyzikální ústav Akademie věd. Většina těchto institucí se podílela i na předchozím výzkumu.

Další články

Načítám