Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Desítky let mim Jaroslav Čejka (†86) bavil národ svými scénkami, z nichž nejznámější je jeho geniální předvádění slepice. Na stáří začal mít vážné problémy. Nejdřív mu umřela matka a od té doby má potíže s Alzheimerovou chorobou a vystřídal několik zdravotnických zařízení. „Je to s ním vážné,“ říká jeho kamarád, muzikant Karel Bláha.

„Je dost vážně nemocný. Zpíval jsem v domově seniorů, kde žije. Přišla za mnou lékařka a řekla mi, že tam mám kamaráda, a ať se hlavně neleknu. Podrobnosti o zdravotním stavu jsem nezjišťoval, ale je potřeba ho ještě nějak pohladit. Řekl bych, že je to skoro v závěrečném stadiu jeho života. Má to bohužel spočítané, chudák. Velice si ho vážím, je to pro mě pan kumštýř, tak jsem mu chtěl pomoci, proto jsem napsal tu výzvu,“ vysvětlil pan Bláha svůj post na sociální síti, v němž všechny vyzývá, aby Čejkovi aspoň trochu vrátili radost, kterou jim svými vystoupeními rozdával.

„Nejde ani o materiální pomoc, spíš aby mu lidé posílali to, co by ho potěšilo, aby ten člověk zkrátka dobře usínal,“ dodal Bláha.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám