Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Známá herecká rodina přišla o svého nejkontroverznějšího člena. Ve věku 47 let zemřela herečka Alexis Arquette, která zahájila kariéru jako Robert.

„Náš bratr Robert, který se stal bratrem Alexis, pak sestrou Alexis a nakonec opět bratrem Alexis, odešel v neděli na věčnost. Poslední chvíle svého života byl obklopen svými nejbližšími a zemřel při poslechu písně Starman od Davida Bowieho,“ napsal bratr transgender herečky Richmond.

Alexis vyrůstala společně se čtyřmi sourozenci, jež to také táhne do světa filmu. V roce 1994 se společně se sestrou Rosannou objevily v kultovním filmu režiséra Quentina Tarantina Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Alexis však v té době byla ještě Robertem. Herecký klan zahrnuje i Davida z hororové série Vřískot a Patricii, která loni získala Oscara za vedlejší roli ve filmu Chlapectví.

Zesnulá herečka byla podle svých sourozenců také vynikající malířkou a zpěvačkou. Její kariéra však byla přerušena obdobím, kdy pochybovala o své sexuální identitě. Alexis se neztotožnila ani s jedním pohlavím a nakonec se rozhodla žít jako transgender.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám