Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Já, Mattoni zasahuje dlouhý časový úsek, od první poloviny 19. století až do roku 1910, a odehrává se na kolonádách i v nevěstincích Karlových Varů, v Schönbrunnu – vídeňské rezidenci rakouských císařů, v ulicích tehdejší Prahy i New Yorku,“ mohou se diváci dočíst na stránkách nového seriálu České televize, jehož další díl první program stanice dnes odvysílá.

A také, jak předepisuje scénář, v sídle baronky se zálibou v antice, čemuž také uzpůsobí svůj dům, v němž hlavní postava prezentuje svůj produkt, tedy vodu, před potenciálními zákaznicemi, i odívání. Pro Davida Švehlíka to znamenalo ukázat se před kamerou téměř nahý zepředu a zcela zezadu.

Dubléra pro scénu nevyužil, jak jsme se dozvěděli. Herec se totiž nenechal zastupovat v žádných scénách, ani sexuálních či při jízdě na koni.

„Jde o velmi poutavou historickou ságu plnou dramatických zvratů. Není to jen příběh jedné konkrétní rodiny, ale i obraz své doby. Pro mě osobně bylo zajímavé, že postava Mattoniho je velmi plastická a prochází za svůj život mnoha zásadními událostmi a společenskými změnami,“ uvedl David Švehlík ke své roli dospělého Mattoniho.

Tuto postavu v seriálu ztvárňují též Jáchym Novotný (mladý Mattoni) a Alois Švehlík (nejstarší Heinrich).

Reklama

Další články

Načítám