Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Státní svátky v září, říjnu a listopadu letos vycházejí tak, že by byl hřích nevzít si den dovolené a nevyrazit někam na prodloužený víkend. Portál Dovolena.cz od STUDENT AGENCY k.s. pro vás vytipoval 4 skvělé aktivity, díky kterým si zpestříte podzim! Podzimní prodloužený víkend můžete prožít u moře, v evropských metropolích nebo na wellness pobytu.

Relax u moře

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Neříkejte létu sbohem a vychutnejte si pořádnou porci slunečních paprsků! Bude stačit jeden prodloužený víkend u moře a žádné podzimní plískanice si na vás nepřijdou. Kam tedy vyrazit? Když máte na pobyt jen pár dnů, je nejlepší volbou blízká exotika. Třeba Kanárské ostrovy leží v subtropickém pásmu, a tak vás tady teplé počasí přivítá po celý rok. Hlavní turistická sezóna začíná také v Egyptě, kde panují teploty kolem 30 °C. Příjemné letní teploty se na podzim drží i ve Spojených arabských emirátech, které patří mezi top destinaci v poměru ceny a kvality zájezdu. Prozkoumejte výhodné nabídky na portálu Dovolena.cz a rozhodně si nenechejte utéct ty nejatraktivnější zájezdy.

Nejkrásnější evropské metropole

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Kouzelné babí léto můžete prožít i v evropských velkoměstech, která se pyšní neopakovatelnou atmosférou. Třeba Barcelona hýří na podzim stejně pestrými barvami jako stavby architekta Gaudího. Září a říjen je ideálním obdobím i pro návštěvu Říma, kde po létě panují příjemné teploty. Ve "Věčném městě" si vychutnejte nejen pohled na nádherné chrámy nebo fontány, ale také chuť vynikajících italských těstovin a espressa s tiramisu. A těm, kteří si rádi hrají, ať je jim šest nebo šedesát, zase portál Dovolena.cz doporučuje návštěvu Legolandu. Víte, jak to vypadá, když dáte přes 50 milionů lego kostek na jediné místo? To zjistíte jedině při návštěvě areálu v německém Bavorsku.

Ráj pro tělo i duši

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud cítíte, že po rušném létě potřebujete hlavně čas na odpočinek, vybírejte z nabídky wellness pobytů. Hotely a lázně v České republice, na Slovensku nebo v Maďarsku jsou oázami klidu. Představte si podvečerní saunu s božským výhledem na Štrbské pleso. Tak může vypadat váš víkend v Tatrách. A navíc na tenhle prodloužený víkend s sebou můžete vzít i svého čtyřnohého mazlíčka - stále více hotelů totiž hrdě nosí popisek "dog-friendly". Za pobyt zvířete si mnohdy ani nic neúčtují. Nejste si jistí, jak takové místo najít? Obraťte se na specialisty portálu Dovolena.cz, kteří vám rádi osobně pomohou s výběrem.

Cesty za poznáváním

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Jsou vaší vášní tajemné příběhy, památky a historie? Pak se rozhodně vydejte do Skotska. Největším turistickým lákadlem je jezero Loch Ness, které obývá bájná příšera Nessie. Že se její existenci nikomu nepodařilo vědecky prokázat? Ať už je pravda kdekoliv, místo je magnetem pro turisty, kteří sem míří i kvůli nádherné přírodě. Skotsko je navíc protkané sítí cyklostezek, takže je ideální destinací i pro cyklisty. Vydat se ale můžete díky tematickému zájezdu i po stopách slavného čarodějnického učně Harryho Pottera. Podíváte se do jídelny, která byla vzorem pro tu v Bradavicích, nebo si prohlédnete filmové kulisy ve studiích Warner Bros. Znáte nějaký důvod, proč raději zůstat doma? :-)

Další články

Načítám