Hlavní obsah
Článek

Herečka Alice Bendová (50) už je maminkou dvou školáků. Starší Vašík chodí do třetí třídy, Alička nastoupila do první a zatím je ze školy nadšená. "Možná až moc, tak se bojím, protože je rapl po mně, aby ji to ráz naráz nepřešlo," svěřila nám.

Samotné Alici prý vydrželo nadšení ze školy sotva do třetí třídy, ale i pak nosila domů vysvědčení s vyznamenáním až do deváté. "Ale úplně jsem to nenáviděla, nebavilo mě to. Na střední už byly známky horší," přiznala.

Zatím prý s dětmi učení bez problémů zvládá, obává se ale složitější matematiky. "V českém jazyce jsem byla vždycky premiant, tu bych mohla dát až do devítky. Angličtinu plus minus taky. Ale v matematice pokulhávám děsivým způsobem. Vašíkovi jde, tak to snad zvládne sám bez mých rad," doufá. V běžném životě si ovšem se základní matematikou, pokud jde o honoráře, v pohodě vystačí.

"Finanční gramotnost v mém případě celkem funguje. Je pravda, že pokud jde o práci, hodně rozvažuju. Neříkám, že bych pro deset tisíc dolarů nevstala z postele, to bych vyhupsla hodně rychle. Ale kdyby práce bylo moc, budu si hodně vybírat. Jsou akce nebo pracovní příležitosti, které mi za to nestojí. Malou roli za malé peníze bych určitě nebrala, malou roli za velké peníze jo," smála se. Podobné to má i s účastí na společenských akcích. "Tam ale hodně záleží i na sympatiích ke značce," dodala na předvádění nové kolekce bot.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám