Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Všichni její přátelé jsou v slzách! Přes dlouhý a usilovný boj česká modelka Julie Pazderka (†26), která měla našlápnuto na velkou světovou kariéru, nakonec bohužel podlehla zákeřné rakovině. Zemřela druhého září.

Byla to výrazná dívka s divokýma očima, z jejíž snímků padali pánové do mdlob. Pak ale přišel rok 2012, diagnóza rakoviny děložního čípku a náročná léčba. Přesto odmítla odstranění reprodukčních orgánů, aby jednou mohla mít děti.

Dvakrát se jí boj vyhrát podařilo, napotřetí jí zrádná nemoc nedala sebemenší šanci.

„V roce 2012 jsem poprvé onemocněla rakovinou děložního čípku a dostávala jsem chemoterapií, přičemž mi vypadaly vlasy. Doktoři mi řekli, že jsem zdravá, jenže je rok 2016 a ty zrádné buňky se mi vrátily,“ uvedla Julie před pěti měsíci. Před pěti týdny se zase ukázala na jiné smutné fotce.

„Co vám zbude po pěti chemoterapiích? Osm řas a žádné obočí. Vypadám jako emotikon,“ napsala krátce na sociální síť s tím, že rakovina je jako lord Voldermort, záporná postava z Harryho Pottera.

Julie se narodila v San Francisku, do Čech se s rodinou (maminka je napůl korejského původu) odstěhovala v 11 letech. Od šestnácti let se věnovala modelingu. O léčbě rakoviny chemoterapiemi v pořadu České televize Sama doma před pár lety prohlásila: „Je to, jako byste měli kocovinu, ale desetkrát horší. Snažila jsem se dívat na hezké filmy a vzít si z toho všeho něco pozitivního.“

„Spadni na dno sedmkrát, zvedni se osmkrát,“ uveřejnila letos na sociální síti motivační status. Jí se to bohužel naposledy nepovedlo…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám