Hlavní obsah
Článek

Ve věku 91 let skonal hollywoodský pamětník Hugh O´Brian, který se na stříbrném plátně objevil i po boku Marilyn Monroe (†36). Legendární kovboj odešel na věčnost ve svém domě v Beverly Hills.

Hugh O´Brian byl v 50. letech minulého století pro dámské publikum tím, co pro pány ztělesňovala Marilyn Monroe. Ne náhodou se obě herecké ikony setkaly ve filmu Není nad šoubyznys z roku 1954, po němž udržovaly přátelský vztah.

Charizmatického herce s německými kořeny si divačky zamilovaly zejména díky westernovému seriálu The Life and Legend of Wyatt Earp, který byl vysílán v letech 1955-1961. Ke své nejslavnější roli se vrátil v roce 1994, kdy se objevil ve filmu Wyatt Earp: Return to Tombstone. Ten se ale na rozdíl od původního seriálu nesetkal s úspěchem.

V roce 1954 Hugh O´Brian získal Zlatý glóbus jako herecký objev a před kameru ho to táhlo i v pozdějším věku, kdy zbohatl díky investicím do naftařského průmyslu, cenných papírů i šoubyznysu. V 80. letech si zahrál například v komedii Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem (76).

Herecký idol 50. let se dlouho vyhýbal manželství. Ke svatbě se odhodlal až v roce 2006, kdy se jako jednaosmdesátiletý stařík oženil s o 29 let mladší učitelkou Virginií Barber. Přestože spolu předtím prožili 18 let, manželství si užili pouze jedno desetiletí.

Reklama

Další články

Načítám