Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Aktuální edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku pro jaro a léto 2017 byla v něčem dost jiná. Vedle hubených vysokých modelek, které mnohdy ještě nemají ani občanku, předváděly na mole zralá krásky, jako byla například Martina Šmuková.

Hvězda světa modelingu devadesátých let, která patří do zlaté gardy modelek s Terezou Maxovou, Evou Herzigovou a Simonou Krainovou, na molo vyšla po osmi letech. „Nejdřív jsem si myslela, že si dělají legraci, a vzápětí jsem z toho měla obrovskou radost,” popisovala Martina své pocity, když dostala nabídku předvádět pro pražský týden módy. „Řekla jsem si, že už se mi po tom docela stýská a že je to dlouho, tak proč ne,” řekla Martina.

Historicky první česká vítězka modelingové soutěže Elite Model Look z roku 1992 se na mole střídala s o generaci mladšími ročníky. Myslím si, že bych mohla být maminka pro většinu z nich,” nechala se slyšet Martina a jedním dechem uvedla, že byla překvapená jejich vyzrálostí: „S některými jsem si povídala a musím říct, že jsou moc milé. Ty, se kterými jsem mluvila, to mají v hlavě srovnané a klobouk dolů.”

Na improvizovaném mole v garážích obchodního domu Kotva předváděla Šmuková mnohdy velmi úsporné modely a její velikost je stejná, jakou mají patnáctileté kolegyně. Jestli se nějak speciálně připravovala, nám prozradila v našem videorozhovoru.

Reklama

Další články

Načítám