Hlavní obsah
Článek

Po prvním odvysílaném díle show Tvoje tvář má známý hlas se miláčkem publika i poroty stal David Gránský, jenž se proměnil v americkou zpěvačku Ninu Simone. A svou masku si David užil, ale i - řekněme - prožil.

„Nejtěžší jsou v této písničce samozřejmě emoce a herecká i hlasová část, protože je to černoška s velkým hlasem. Ale to by se i zvládlo, jsem zvyklý hrát, přeci jen se tím živím. Jenže celá ta maska a zuby to znesnadňují. Měl jsem bradu, nos, tváře, rty a tam někde uvnitř byl malý David Gránský,“ říká herec. „Vyžral jsem si to, když jsem osm hodin seděl v maskérně. Roztékal jsem se, měl jsem rozedřený dásně, protože ty zuby strašně bolely, a byl jsem unavený,“ přiznal.

Zatím nejnáročnější a nejnákladnější masku připravil umělecký maskér pořadu David Šesták. „Příprava masky trvala deset až dvanáct dnů. Nanášení na Davidův obličej pak přibližně tři hodiny. S lepením, nasazením turbanu a kostýmem trvala proměna asi pět hodin,“ uvedl a také vysvětlil proces výroby masky.

„Tato maska se skládá z celkem šesti kusů. Nejprve jsem vymodeloval celý obličej masky a pak postupně oddělil jednotlivé části. Rozdělil jsem si tak masku na levou a pravou tvář, nos, horní a spodní ret a krk. K tomu jsem ještě vyrobil separátní části obličeje masky, na které jsem dával ty menší kousky. Z toho se pak udělala forma, do které se nalil silikon.“

Proměna se ovšem nevztahovala pouze na obličej, součástí byl i nástřik barvy na tělo. „Využívá se tzv. technika air-brush a voděodolné barvy. Barvě nevadí ani pot, ale musí se hlídat například kolem krku, kde se může ošoupat,“ dodal Šesták.

Reklama

Další články

Načítám