Hlavní obsah
Článek

Není v Česku snad nikdo, kdo by nevěděl, že zpěvák Karel Gott (†80) koncem roku minulého a začátkem letošního bojoval s rakovinou mízních uzlin. Nyní po zatím naštěstí vítězném boji se rozpovídal o tom, jaké prožíval pocity a jak se chvílemi i loučil se životem.

„Čerpal jsem energii ve vesmíru, přemýšlel jsem o sobě, a když mě každý den začalo bolet jinde, věděl jsem, že už jsem v pořádku,“ svěřil se.

„Teď si toho vážím, že je mi dobře, že právě teď takhle vypadám. Mám chuť zpívat, vracet se ke svým dětem. Předtím jsem to pokládal za samozřejmé. Kalendář, pořád plány. Najednou to přijde ze dne na den. Oznámí ti, co máš, a najednou si uvědomíš, že se nikam nespěchá, vše se odříká škrtnutím. Pak přijdou myšlenky: Je to jenom malá pauzička, co jsem si udělal? Nebo už na mě čeká ta s kosou? Asi to tak mělo být. Udělal jsem, co jsem chtěl udělat, nebyl jsem na tom světě zbytečně. Bylo to lepší, než jsem si vysnil,“ prozradil ve Všechnopárty Mistr.

Ten si váží i toho, že ho ve špitálech nikdo neobletoval. „Jejich zákon je, že ke každému přistupují stejně. Takže o mě jako o Gotta byl totální nezájem. Ani jednou si s památníčkem pro podpis nepřišli,“ řekl v nadsázce „božský Kája“.

Teď už se chystá na návrat na scénu, však má také dvě nové písně od Michala Davida. Chce se ale vracet bez pompy a začínat na malých scénách. Arény nyní nepřicházejí v úvahu.

Vyjádřil se také ke své chalupě, již si staví v severních Čechách nedaleko německých hranic. To odhalil před časem Super.cz a od té doby se stala obec Doubice poutním místem.

„Celá léta jsem toužil po tom, mít někde v horách, v krásné krajině skromnou chaloupku a tam se zašít a číst si, malovat, přemýšlet o životě a tak si trošku odpočívat. Zatím to vypadá tak, že tam radši moc nejezdím,“ prozradil Gott s tím, že jen díky médiím zná pokrok ve stavbě. „Celé výpravy z Německa k nám jezdí sledovat, jak to roste. Visí tam rozpis časů, kdy to jede. A na místní samoobsluze je cedule, že nepodávají informace, kde staví Karel Gott,“ dodal umělec, kterého u Karla Šípa přivítal obří aplaus a výkřiky nadšených diváků.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám