Hlavní obsah
Článek

Na poslední cestu vizážisty Iva Špese (†54), který před časem šokoval své kamarády včetně Karla Gotta nečekanou sebevraždou (otrávil se výfukovými plyny), dorazila taková řada lidí, že se ani do motolské obřadní síně tamního krematoria nevešli. Moc slavných, s nimiž spolupracoval, ale nedorazilo. Málokdo z nich si na něj udělal čas.

Vendula Svobodová se omluvila z důvodu dlouho plánované cesty do zahraničí, Eva Pilarová zase kvůli dvojkoncertu. Obě za sebe poslaly alespoň věnec či květinu. Ze známých osobností jsme si všimli snad jen Marcely Holanové, Jitky Asterové nebo Patricie Solaříkové z Novy.

„Znali jsme se 28 let. Nemohl jsem tomu věřit, protože týden před jeho smrtí jsme s ním s mým manželem byli pařit. Nebylo na něm nic poznat. Nemůžu to pochopit. Kdybych to věděl, tak se to nestalo. Je to škoda. Na lidech, kteří prožívají deprese, to bývá poznat, na něm ale ne. Potřebují hlavně, aby s nimi pořád někdo byl, a to bych zařídil. Bohužel se nesvěřil. Ivo se ale stále smál, nic nenasvědčovalo tomu, že ho něco trápí,“ prozradil kubánský návrhář Osmany Laffita, který přispěl nespecifikovanou částkou na pohřeb, jak vyzývali přátelé vizážisty. „Bál jsem se, že bude málo květin, tak jsem nechal udělat věnec,“ řekl.

Kromě něj dorazila i řada přátel vizážisty z branže nebo jeho gay kamarádů. Rodina, kterou zastupovala i otřesená maminka ze Slovenska, si nepřála projevy soustrasti, smuteční hosté se proto podepisovali do připravených kondolenčních listin.

Samotný obřad trval dvacet minut. Špes se věnoval kromě své profese i koníčku, předvádění známých pěnic v travesti show. Proto není divu, že během smutečního rozloučení zazněly hity Ilony Csákové, Marcely Holanové, Petry Janů či Hany Zagorové.

Smuteční řečnice pronesla, že Ivo byl a žil jako hvězda. „Liboval si v šoubyznysu. Neodmyslitelně k němu patřili jeho psí kamarádi, hlasitý smích a třpytivé náramky. Dal v Česku základy profese vizážisty. Velmi dobře ostatním naslouchal, byl skvělý hostitel, ale nikdy si sám nestěžoval. Zažil velkou slávu, ale i pád, který přišel naprosto nečekaně,“ prohlásila Špesova kamarádka v proslovu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám