Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jak už to tak bývá, doma není většinou nikdo prorokem. Své o tom ví i Eva Klímková. Při vyslovení jejího jména se vám nejspíš nevybaví konkrétní tvář, když byste ale její jmého zopakovali v prostředí módního businessu za velkou louží, tak by většina věděla, že se jedná o vycházející hvězdu světového modelingu.

Když před třemi lety Klímková zvítězila ve světovém finále Elite Model Look, tak pracovala zejména v Asii. Poté, co předváděla pro všechny významné módní domy v rámci módního týdne v Paříži, je ale o osmnáctiletou Češku velký zájem i v Americe. „Dostala jsem se do povědomí modelingu,” říká rodilá Pražačka, která má za sebou práci pro Cacharel, H&M či COS a pyšní se focením editorialů pro různé vydání časopisů Elle, Vogue, Marie Claire či L’Officiel. „Celý rok jsem prakticky neustále pracovala a tím pádem jsem stále v cizině. V Čechách už moc nejsem, většinu času trávím v Americe nebo po Evropě,” říká. Vzhledem k tomu, že je Eva v jednom kole, tak se ani nestíhá zamilovat. „Na lásku není čas. Jelikož neustále někam cestuju, tak o vztazích nepřemýšlím,” krčí rameny Eva, která zatím nemá svůj vysněný ideál: „Nevím, jak bude můj partner vypadat, nechám to na budoucnosti.”

Během svých pobytů v zahraničí se prý ale Eva necítí sama, neboť si našla spoustu kamarádek mezi svými kolegyněmi. „Na finále jsem se seznámila s Amilnou Estevao z Angoly, která skončila na třetím místě. Je to naprosto fajn holka.”

Vydělané peníze Klímková rozhodně neutrácí za hlouposti, ale hodlá je chytře investovat. „Šetřím si na budoucnost, střádám si peníze na budoucí bydlení. Zatím ale nepřemýšlím o tom, kde bych se usadila. Věřím, že jednou se přestěhuju do New Yorku, nebo do Sydney, kde se mi moc líbilo.”

Ve středu se Eva Klímková opět objeví v české společnosti v rámci finále Elite Model Look pořádaného na Pražském hradě. Po příjemných povinnostech spojených s touto akcí odletí Klímková zase za prací do Londýna.

Reklama

Další články

Načítám