Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželka herce Jana Třísky Karla Chadimová patřila v uvolněných 60. letech k nejoblíbenějším herečkám mladé generace.

Sympatické dámě je dnes třiasedmdesát let a pořád působí značně vitálním dojmem. Za Jana Třísku je paní Chadimová vdaná od roku 1968.

Fotografové ji nedávno zvěčnili na Pražském hradě, kam se šla podívat na svého muže, jenž v představení Pocta Shakespearovi pronáší svůj monolog z Krále Leara, kterého v rámci Letních shakespearovských slavností úžasným způsobem ztvárnil před dlouhými čtrnácti lety.

Karla Chadimová započala svou úspěšnou hereckou kariéru coby šestnáctiletá dívka v roce 1959, když se objevila v povídkovém filmu Pět z milionu. Od té doby hrála v jednom filmu za druhým.

Namátkou jmenujme například snímky Místenka bez návratu, Hra bez pravidel, Znamení raka či Markéta Lazarová. Angažována byla i do několika západoněmeckých filmů.

Po nástupu normalizace zmizela kvůli politickým názorům manžela Jana Třísky na několik let z televizních obrazovek. Před kameru se vrátila, ale jen do menších rolí.

V roce 1977 pak s manželem emigrovala do USA, kde se objevila v několika seriálech, ale jinak se věnovala zcela jiným profesím. Začínala jako hosteska, ale vypracovala se až do pozice manažerky luxusního hotelu. Poslední filmovou rolí této talentované herečky je postava poštovní úřednice v legendárním Svěrákově filmu Obecná škola.

Reklama

Další články

Načítám