Hlavní obsah
Článek

V divadelním prostředí je Klára Melíšková už řadu let etablovanou herečkou, neboť byla jedním ze zakládajících členů legendárního Dejvického divadla. Ve světě filmu, a zejména pak televize, byla objevena poměrně nedávno a hlavně v poslední době jde z role do role. Je jen málo projektů, ve kterých by Melíšková nehrála, nebo by na ně nedostala nabídku účasti.

Držitelka Českého lva za filmy Mistři a Čtyři slunce má ze zájmu o svou osobu pochopitelně upřímnou radost. „Zaplať pánbůh za to, že se to konečně rozjelo. Je pravda, že se toho za poslední dobu hodně nahrnulo. Po detektivce, kde jsem hrála vyšetřovatelku Marii Výrovou, a Čtvrté hvězdě, to hezky běží. Dělám krásné věci a doufám, že to tak vydrží,” kříží prsty Klára, se kterou jsme si povídali na natáčení exteriérů filmové trilogie Zahradnictví Jana Hřebejka.

Každá mince má ale dvě strany, a tak z pracovního zápřahu bývá Melíšková unavená. „Je to někdy náročné, kromě toho mám ještě své povinnosti v divadle a všechno musím skloubit s péčí o rodinu,” říká herečka.

Matka desetiletého syna Ferdy a dospívající dcery Toničky má ale v rodině oporu. „Děti mám na prvním místě a vždy si říkám, že nejprve musí být všechno ošéfované doma a práce je až na druhém místě.”

Někdy ale dětem maminka pochopitelně chybí. „Děti si občas stěžují, že už jdu pryč, že nejsem doma. Zase se jim to snažím vynahradit, když mám volno, nebo je taky často beru na natáčení nebo do divadla. Tohle prostředí mají rády a dělají si z mé profese trošku legraci,” říká Klára Melíšková.

Reklama

Další články

Načítám