Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedna z hlavních hvězd trojdílné ságy Zahradnictví Jana Hřebejka Klára Melíšková má za sebou natáčení v interiérech v pražské Kolbence a čeká ji ještě natáčení v exteriérech, které byly vystavené ve skutečném zahradnictví v sousedství zámku ve Veltrusech.

„Mám z toho hrozně krásný pocit, vždycky jsem chtěla dělat takovou dobovku z války, a tak jsem z tohoto natáčení nadšená,” svěřila se nám s bezprostředními pocity dvojnásobná držitelka Českého lva.

Melíšková si užívá kostýmy a vše, co má navozovat válečnou a poválečnou dobu. „Moc se mi líbí způsob, jak lidé mluvili, móda, architektura,” říká herečka, která bere inspiraci z černobílých filmů: „Filmy pro pamětníky mám nakoukané z dětství. Hned to cítím, tak jsem nemusela nic studovat.”

Asi se ale nestane, že po konci natáčení, které bude trvat až do prosince, by si herečka vyžádala z fundusu nějaký kostým k běžnému nošení. „Moje postava Bedřišky nemá zrovna nějaké parádní kousky,” směje se Klára Melíšková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám