Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak Super.cz již informoval, kamarád a spolupracovník řady hvězd českého šoubyznysu Ivo Špes (†54) spáchal sebevraždu. Bývalý kadeřník původem z Prešova sice nezkazil žádnou legraci, v soukromí ale v poslední době trpěl.

Někteří jeho známí naznačují, že leccos mohla zavinit jeho samota a nedostatek pracovních příležitostí. Asi nejvíc se rozpovídala Vendula Pizingerová.

„Cože? To snad není možné. To je hrůza! Byli jsme kamarádi. Viděli jsme se loni, když mě líčil na koncert Kapky naděje. Jinak jsme si občas psali. Co si vybavuji, tak jsme řešili, že mi jeho bývalý přítel dlužil peníze, tak jsem ho prosila o číslo na něj,“ vzpomíná Vendula. Ta před devíti lety přišla o manžela Karla Svobodu, který se zastřelil, takže je na podobné odchody přátel ještě dvojnásob citlivá.

Spekuluje se o tom, že Špesovi ubyla práce (naposledy líčil na natáčení neúspěšného seriálu Novy Na vodě) a že i to mohla být jedna z příčin jeho odchodu. Ani jeho internetové stránky už nefungují. „Ptala jsem se ho, jestli něco má, říkal, že pořád dělá na filmech. Ale jaká byla pravda, to samozřejmě netuším. Ivo byl v něčem zvláštní. Když jsem se s ním bavila, z jeho slov jsem cítila, že měl pocit, jako by ho všichni okolo zradili. K tomu miloval svou psí smečku, loni mu umřel poslední pejsek. Kdo ví, co ho k tomu vedlo. Ale byl z těch lidí, kteří si bohužel neumějí říci o pomoc,“ pokračuje Pizingerová, která nabízí případně i pomoc při organizování posledního rozloučení s Ivem Špesem.

Špes spolupracoval často i s Ivetou Bartošovou. „Iveta si ho často žádala, spolupracovali spolu i v době, kdy jsem byl s Ivetou v pravidelném kontaktu. Vybavuji si ho ještě z natáčení videoklipu Ilony Csákové, Andrea Andreiho a Davide Mattioliho. Byl milý, přátelský a profesionální. O jeho soukromí moc ale nevím,“ uvedl Jarek Šimek.

Ivo miloval svět reflektorů. „Prakticky vždy jsem obdivoval hvězdy šoubyznysu, ten sen spolupracovat s nimi se mi splnil. Chtěl jsem si vyzkoušet, jaké je se nalíčit, když sám dělám lidi krásné. Když se převleču do konkrétního kostýmu, na tu chvíli, než slezu z pódia, se stanu tou hvězdou. A všechny celebrity, s kterými spolupracuji, mě viděly a všem se to líbilo,“ vysvětloval před časem Markíze Špes, jak se dostal do branže a také k travesti show.

Reklama

Další články

Načítám