Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Neodolatelně sexy a s nezlomnou vůlí a silou. Přesně to je herec a moderátor Petr Vágner (46). Právě teď připravuje už na svůj letošní pátý a vůbec nejnáročnější extrémní závod Spartan Race.

Na Slovensku ho na trati s příznačným názvem Ultra Beast (Ultra Bestie) čeká 45 kilometrová trať se 60 překážkami. Ještě předtím oslaví své 39. narozeniny a už plánuje, jak oslaví kulatých čtyřicet!

Idol ze seriálu Přístav a moderátor Top Staru by se závodem neměl mít žádný problém. Letos v dubnu dřel na dovolené v Thajsku box, v červenci závodil na 24 kilometrové trati v polské Krynici, naposledy bodoval 20. srpna v české Litovli v další části závodů Spartan Race – Sprint 8 km+.

„Ten je pověstný tím, že je všude samé bahno a voda! Tentokrát jsem to s trenérem Honzou Jirkalem pojal jako takovou přípravu před mojí největší letošní výzvou – závěr adrenalinových běhů série Spartan. Zaběhnout si, užít si to a hlavně se nezranit,“ říká Petr.

Už třetího září na něj čeká vůbec největší letošní výzva a závěr adrenalinových běhů závodů Spartan Race. Slovenská obec Vechec je od Prahy vzdálená téměř 700 kilometrů a jen cesta tam trvá přes sedm hodin.

Tady pořadatelé připravili trať dlouhou přibližně 45 kilometrů, na které číhá na 60 překážek. Na zdolání celé trasy, která je v horách a kopcích, má závodník 16 hodin a předtím musí splnit časové limity na kontrolních stanovištích, aby se dostal do závěrečného kola.

„Když nesplníte, tak máte smůlu. Konec. Vezměte si, že točíte, zkoušíte v divadle, moderujete, natáčíte v televizi a u toho ještě dřete na ten závod celý rok. Za 5 měsíců jsem absolvoval 4 závody – 4 medaile, různě náročné trasy a překážky! Doufám, že se ta půlroční příprava vyplatí!“ přibližuje závody Petr.

Už ve čtvrtek 1. září bude nadupanému Petrovi 39 let. A zatímco v seriálu je za hudebníka, který se sportu vyhýbá jak může, v civilu by Petr klidně mohl aspirovat na titul „železný muž“, když dokáže překonat i daleko mladší soupeře.

„Co bude další výzva, je otázka. Pět let se věnuji Thajskému boxu pod vedením Marka Lončáka, nejlepšího v ČR. Několikrát jsme zvažovali zápas v ringu, tak uvidíme. Třeba si to dám ke čtyřicetinám!“ plánuje Petr příští rok.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám