Hlavní obsah
Článek

Byli jsme se podívat na zkoušce šatů prezidentky nadace Kapka naděje Venduly Pizingerové (52), a i když jsme dopředu věděli, že jde o model určený na koncert Dobrák od kosti, který příští sobotu 27. srpna proběhne ve vinohradském divadle a bude jej přenášet TV Prima, trochu jsme zapochybovali, zda nejde o svatební model, a Vendula se nechystá zopakovat tajný sňatek s manželem Josefem Pizingerem před veřejností.

"Chápu, že to může tuhle myšlenku evokovat. Ne, na Václaváku před tisíci lidí se znovu brát nebudeme. I když, jestli nám to spolu půjde, tak se ještě jednou vezmeme. Teď se to tak dělá, ne? Ale tuhle látku včetně barvy vybrala moje návrhářka Taťána Kovaříková. A doufám, že tam nebudu za nevěstinku, ale za člověka, kterému tam všechno klapne. Mám už teď děsný stres a bojím se toho, aby měli všichni kde zaparkovat, hlídám účinkující, ubrusy, jestli se někde nezhroutil režisér, jestli jsou v pořádku kulisy... Věřím, že se nám všechno podaří a budu za garanta tohoto projektu," věří Vendula.

Koncert Kapky naděje je tentokrát věnován dárcovství kostní dřeně, proto také nese zmíněný název Dobrák od kosti. "Je to i taková osvěta v rámci darování kostní dřeně. V České republice jsou dva registry, jeden v Praze, druhý v Plzni. A myslím si, že je ještě hodně zdravých lidí, kteří si mohou uvědomit, že mohou zachránit lidský život, třeba nejenom v Čechách, ale i na druhé straně zeměkoule," domnívá se Pizingerová.

Nejvhodnějšími dárci jsou vysocí muži ve věku zhruba od osmnácti do pětatřiceti let, mezi něž ostatně patří i Vendulin manžel. "V tom hrají roli kosti a vysocí muži, kteří mají široké pánve, odkud se kostní dřeň odebírá jsou opravdu nejvhodněji. Takže můj muž na rozdíl ode mne opravdu na odběr ještě vhodný je. Musím se ho zeptat, ještě jsme se o tom nebavili. Ale určitě ho pošlu, protože už před dvaceti lety byli v registru jeho maminka i tatínek," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám