Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

I když syn Matěj už také zběhl do politiky, všechny tři děti Martina Stropnického (67) s textařkou Lucií Stropnickou tíhnou k divadlu. Prostřední Annu už známe ze seriálů a nejmladší, jednadvacetiletá Františka, dobývá prkna, která znamenají svět.

Františka se věnovala moderní gymnastice a začínala v tanečních company v muzikálech. "Prošla jsem běžnými tanečními konkurzy, několikrát se mnou vyrazili velmi rychle dveře, takže jsem zjistila, že budu muset navštěvovat i taneční lekce. Asi na pátém konkurzu to konečně vyšlo," neměla umetenou cestičku Františka, která tančila mj. v Draculovi, Romeovi a Julii anebo Přízraku Londýna.

Nyní už má ale i větší roli. Dostala ji v muzikálu 2116, který je vytvořený podle sci-fi Raye Bradburyho a hraje se v angličtině v limitovaném množství představení v divadle Semafor. "Ten projekt mě zaujal, takže jsem se zúčastnila konkurzu. Vyšla na mne menší role, která ale i mluví, šlo tedy i o moji angličtinu. Pak tam také zpívám, ale nejvíce je toho tance," řekla Super.cz.

Doma z toho, že se chce věnovat také umění, nebyli nadšení. "Tatínek proti tomu dlouho brojil, ale má smůlu. O herectví jsme museli poslouchat celé dětství u rodinných večeří. Ono by vás asi ovlivnilo jakékoli povolání rodičů," mínila. "Takže je to samozřejmě jeho vina, že to dělám," smála se.

Do čeho jít se prý doma ani se sourozenci neradí. "Brácha by mi asi neschválil vůbec nic. Řídím se svými pocity a teď mi třeba nebylo v jednom projektu dobře, tak jsem z něj odešla. Co k mému srdci nejde, tak než abych se trápila, tak radši odcházím," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám