Hlavní obsah
Článek

Prvního potomka se sice uznávaný i odsuzovaný filmař kvůli tragické události nedočkal, ale přesto si po hororové zkušenosti později založil rodinu. Dcera režiséra Romana Polanského se dokonce vrhla na herectví.

Rok po premiéře filmu se skličující atmosférou Rosemary má děťátko Polanski prožil nehorší okamžik svého života. Jeho manželka Sharon Tate (†26) byla v roce 1969 ubodána stoupenci Charlese Mansona v době, kdy do hereččina porodu zbýval pouhý měsíc. Tento děsivý incident samozřejmě ovlivnil následující tvorbu režiséra, který v roce 1977 zneužil 13letou dívku, což mu kvůli neukončenému soudnímu procesu dodnes neumožňuje vstup na území USA.

Roman Polanski je od roku 1989 manželem francouzské herečky Emmanuelle Seigner, s níž má třiadvacetiletou dceru a osmnáctiletého syna. Morgane si už v dětství zahrála ve filmech svého tatínka Pianista a Oliver Twist. Důkazem jejího talentu je role v seriálu Vikingové, kde ztvárnila princeznu Gislu.

Třiaosmdesátiletý režisér své dceři otevřel dveře do světa filmu, ale Morgane kvůli jeho skandálu často čelí nepříjemným otázkám. Přesto tvrdí, že je hrdou nositelkou příjmení Polanski.

Reklama

Další články

Načítám