Hlavní obsah
Článek

Nečekaná zpráva o skonu nadějného hudebníka Přemysla Černíka (†31), který spáchal sebevraždu poté, co podle něj lékaři špatně léčili lymskou boreliózu a raději jej cpali prášky, jako by byl psychiatrický případ, otřásla všemi jeho přáteli. Rodina (rodiče, mladší a starší bratr) je zdrcená, léta se snažila úzkostmi deprimovaného mladíka udržet při životě.

Začátkem července napsal Přemek na sociální síť vzkaz, že všechny své přátele miluje. Ti ho všemožně častovali povzbudivými vzkazy, asi nejdojemnější byla ale zpráva od jeho matky. „Můj chlapečku, vydrž!!!!“ napsala mu.

„Obdivuji vaši obrovskou laskavou silu, se kterou jste bojovali do konce za Přemka, a věřím, že vám kus zůstává pro vás samotné,“ vyjádřila matce zesnulého hudebníka její kamarádka.

Mladík se v březnu svěřil se svými trápeními kamarádům.

„Nechci se chlubit tím, jak na tom jsem mizerně, a že bez podpory svých milujících rodičů a přítelkyně bych měl pravděpodobně sebevražedné myšlenky a nemohl bych se o sebe postarat. Ano, trpím úzkostmi a záchvaty paniky kvůli intenzivní psychiatrické léčbě ve stylu pokus/omyl,“ uvedl tehdy.

„Je to jako když prosíte o pomoc z legrace tak často, až vám nikdo neuvěří, když opravdu padnete na dno. Teď jsem sám se svou noční můrou a nemohu k sobě nikoho pustit. Jak přišla, tak odejde,“ napsal v jiném příspěvku ve stejném odbobí.

Reklama

Další články

Načítám