Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Léto se blíží ke konci a vy jste nestihli svoji vysněnou dovolenou u moře? Nebuďte smutní a odleťte na dovolenou v září. Letos se to vyplatí! Ceny last minute zájezdů jsou aktuálně až o tři tisíce korun levnější než v červenci a srpnu. Ukazují to statistiky portálu dovolena.cz od STUDENT AGENCY k.s. A kde si nejlépe vychutnáte babí léto? Máme pro vás pět nejlákavějších tipů.

Řecko – klidné babí léto

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Řecko je nejvyhledávanější destinací českých turistů, v září se ale přelidněných letovisek rozhodně bát nemusíte. Díky poklidnější atmosféře v resortech budete moct relaxovat opravdu nerušeně. V září doporučuje portál dovolena.cz především jižněji položené ostrovy jako Kréta, Rhodos nebo Kos, kde nadále panují letní teploty a moře je příjemně vyhřáté. Kréta vyniká nádhernými plážemi, které se především na severu svažují do moře jen mírně, a tak je ocení rodiny s dětmi. Na ostrově najdete také nádhernou přírodu a památky, proto je vhodnou destinací i pro ty, kteří chtějí strávit svoji dovolenou aktivně. Last minute zájezdy na Krétu se teď nabízejí za neuvěřitelných 8 690 korun.

Portugalsko – nedoceněný koutek Evropy

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Tato země na jihu Evropy patří mezi destinace, které Češi teprve objevují, ale která rozhodně stojí za to. Jih země – konkrétně Algarve nebo Alenteja – jsou zajímavými alternativami pro klasické středomořské destinace. Krásné přístavy na pobřeží mají specifickou atmosféru a zdejší památky jsou neobvyklými pozůstatky z dob římské, arabské nebo portugalské vlády. Oblast je rájem pro sportovce – můžete se tady potápět nebo hrát golf. Samostatnou kapitolou je zdejší kuchyně bohatá na mořské plody (vyhlášená je treska na všechny způsoby) a zeleninu. Ze země nemůžete odjet bez toho, abyste ochutnali portugalská vína a portské, specifické víno s brandy.

Španělsko – půvabná Andalusie

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Hřejivé paprsky slunce vás ve Španělsku polaskají i během podzimních měsíců, kdy se průměrné teploty pohybují kolem 28 stupňů Celsia. Celé dny tak můžete strávit nicneděláním na pláži, ale příjemné počasí přeje i návštěvám památek, místních vinic nebo přírodních krás. Malý tip? Jeďte v září nebo v říjnu na jih do Andalusie, protože tolik výjimečných míst najdete snad jedině tady. Oblast vyniká množstvím nádherných památek a jedinečnou atmosféru. V Seville se podívejte do katedrály, v níž je uložen sarkofág s údajnými ostatky Kryštofa Kolumba, v Malaze navštivte muzem zdejšího rodáka Pabla Picasa a především si vychutnejte skvělé místní jídlo.

Kypr – Karibik Středomoří

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Málokteré místo na světě má tolik přezdívek jako Kypr. Říká se mu ostrov lásky, ale také Karibik Středomoří. Kypr, to je nádherné moře a písečné zátoky. Ostatně právě tady se narodila bohyně lásky Afrodité. Kypr je ale víc než jen ráj pro milovníky koupání. Ostrov je výjimečný také díky starobylým památkám, najdete je především v hlavním městě Nikósii. Těm, kteří chtějí prožít dovolenou v přírodě, doporučujeme vydat se do kyperského pohoří Troodos s nejvyšší horou ostrova Olymp. Na Kypru zároveň najdou skvělé vyžití vyznavači paraglidingu nebo golfu. Vyberte si svůj zájezd z desítek nabídek na portálu dovolena.cz.

Egypt – pestrobarevský podmořský svět Rudého moře

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Egypt patří aktuálně mezi destinace, které nabízejí nejvýhodnější poměr ceny a kvality zájezdů. Marsa Alam patří mezi klidnější letoviska s nádherným podmořským světem. V Rudém moři rostou duhové korály, v jejichž blízkosti se prohánějí tisíce rybek, ale také mořské želvy nebo kapustňáky. Oblast proto patří mezi nejvyhledávanějšími pro potápeče i milovníky šnorchlování. Že se potápět neumíte? Nevadí, na zdejších plážích najdete potápěčské školy se zkušenými instruktory, kteří vám dokážou, že je to hračka. V Marsa Alam je také Dolphin House, kde můžete strávit celý den pozorováním přátelských a inteligentních delfínů. Největší výběr zájezdů do Egypta najdete na portálu dovolena.cz.

Další články

Načítám