Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jméno Veroniky Lálové jste už měli možnost zaslechnout nejen díky jejím tanečním úspěchům (je vícenásobnou mistryní ČR v párové i sólo salse), ale také v souvislosti s Veroničinou účastí ve studiu Božské Rio na Sport.cz, kde předvedla karnevalovou sambu, a hlavně pak ve spojení s nadcházející StarDance. V té bude Lálová soutěžit s nejmladším účastníkem v historii tohoto tanečního klání, osmnáctiletým Zdeňkem Piškulou. „Už jsme se potkali, už i trénujeme. Je na tom dobře, ale sambu jsme ještě nezačali,“ smála se.

Hostem Božského Ria byla Lálová i ve středu. Tentokrát ale sambu nepředváděla sama, ale v páru s kolegou Michalem Mládkem (mimo jiné vicemistrem světa ve standardních tancích a vicemistrem světa v kombinaci 10 tanců, aktuálně se připravujícím na další mistrovství světa v Bostonu).

Ten zároveň jako taneční lektor a trenér uvedl, jak na ni...tedy tu sambu. „Mělo by se začít základním pohybem, vysvětlením charakteru toho tance, pokud by se učily malé děti, tak naučit se rytmus a poslouchat hudbu, a potom základní kroky,“ vyjmenoval. Ty jsou tři, jak dále doplnila Veronika, a i když patří samba k technicky nejnáročnějším latinskoamerickým tancům, naučit se ji prý zvládne každý.

Zájemci budou moci toto tvrzení v praxi ověřit v příštích několika dílech Božského Ria s Veronikou jako učitelkou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám