Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Co na srdci, to na jazyku, taková byla, je a bude Simona Krainová (51). Když se modelka zúčastnila zahájení výstavy plakátů autora Miloše Reindla s názvem Do Not Pass By, v překladu Neprocházej, vypustila z úst kontroverzní myšlenku, že se chystá ozbrojit.

V roce 1991 Simona Krainová jako modelka odjížděla do Francie a setkala se tam nejen s profesní výzvou, ale především s přístupem lidí, kteří ji coby cizinku přijali ve svém prostředí a její celoživotní sny o cestování se začaly naplňovat.

„Tenkrát se někam dostat bylo fantastické, a jak jsme byly mladé.. Všechno jsme braly pozitivně. Dnešní mladí lidé to mají mnohem obtížnější, protože neustále musí být ve střehu, aby jim něco někde nehrozilo.”

„Doba, ve které jsem prožila svoje dětství, byla krásná, bez strachu, který nás dnes ovládá. A co si o tom myslím? Že by už každý měl vlastnit zbraň, protože nikdo vás neuchrání. Můj manžel si udělal zbrojní pas a já ho budu následovat. Dříve jsme přemýšleli nad tím, jestli máme teplé oblečení, když přijde zima, a dnes o tom, abychom přežili, kdyby se něco strašného zítra stalo i nám,” uvedla Simona Krainová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám