Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když šel do kin nový film Jana Hřebejka Učitelka, nejen jeho hlavní hrdinku Zuzanu Mauréry tvůrci představovali jako novou, neokoukanou a u nás zatím nepříliš známou herečku. Divadelnímu publiku je ale naopak dobře známá z divadla Studio DVA, kde účinkuje v několika rolích, a ani náhodou okoukaná.

Roli má Zuzana ve třech stálých představeních Studia DVA, a to v hrách Vánoční koleda, kde hraje Ducha, Děvčátko, v němž účinkuje jako Štěstěna, a Ženy přežijí, kde v alternaci s Annou Šiškovou ztvárňuje podnikatelku Minervu, a 24. 8. se představí též v hlavní roli hry Meno (dále hrají Ady Hajdu, Richard Stanke, Lucia Hurajová a Kamil Mikulčík), v příběhu dlouholetých přátel, svázaných rodinnými vazbami, kterou divadlo uvede v rámci Léta slovenských hvězd.

„Mimořádný situační humor ve hře, která pod rouškou zdánlivě uspořádaného pařížského života odhaluje nečekaná pikantní tajemství. Stačí jedna hra na pravdu, jeden večer nelítostné upřímnosti a kamarádské i rodinné vztahy se mohou navždy změnit,“ můžeme se dočíst v synopsi na stránkách divadla.

„S Adym jsem hrála manželskou dvojici už před dvaceti lety, když jsme dělali první slovenský seriál Slivanovci, a teď se po letech setkáváme znovu,“ říká Mauréry a svou postavu popisuje následovně: „Elisabeth je taková submisivní pokorná manželka, ale když to ni přijde, tak nikoho nešetří.“

Inscenace, za níž stojí Matthieu Delaporte a Alexandre de La Patellière, byla uvedena v sedmnácti zemích světa včetně Francie (Paříž), kde se po uvedení stala komedií roku a získala Molièrovu cenu. V roce 2012 na její motivy vznikl i celovečerní francouzský film.

Reklama

Další články

Načítám