Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Dnes slaví 44. narozeniny, ale jeho kariéra už stačila z vrcholu spadnout ke dnu, odkud se slavný herec opět vydrápal mezi elitu. Dnes už je však Ben Affleck (51) především uznávaným režisérem.

První herecké zkušenosti představitel Batmana získal už v období dospívání. Jako třináctiletý si zahrál v televizním filmu Wanted: The Perfect Guy. Z přidrzlé dětské hvězdičky se vyklubal charizmatický muž, který stačil posbírat nejcennější trofeje a zároveň totálně pohořet.

Ben Affleck tvoří nerozlučnou dvojici s Mattem Damonem. Společně si zahráli už v roce 1992 ve filmu Školní vázanky. O šest let později trumfovali na oscarovém ceremoniálu díky dramatu Dobrý Will Hunting. Oba herci byli sice chváleni za své výkony, ale Americká filmová akademie ocenila jejich společný scénář.

Pearl Harbor sice z Afflecka udělal hvězdu první velikosti, ale následně neměl na role velké štěstí. Když se svou tehdejší snoubenkou Jennifer Lopez (54) natočil romantickou komedii Láska s rizikem, vypadalo to na smutný konec nadějného herce. Z filmu se stal obrovský propadák, který navíc oběma protagonistům zajistil Zlatou malinu. Ben měl v té době na kontě další průšvihy, filmy Daredevil a Výplata, takže se z něj stal zatracenec.

K obratu došlo v roce 2007, kdy měl premiéru Affleckům režijní debut Gone, Baby, Gone. Odepsaný herec začal být vnímán jako schopný filmař a snímky Město a Argo svůj talent potvrdil. Jeho poslední počin dokonce v roce 2013 získal Oscara v hlavní kategorii, přestože Affleck nebyl překvapivě jako režisér vůbec nominován.

Ben se po tomto úspěchu dostal k zajímavějším rolím. Po adaptaci knižního bestselleru Zmizelá oblékl kostým netopýřího muže a stal se součástí Ligy spravedlivých. Jeho filmové setkání se Supermanem ale příliš nadšené recenze nezaznamenalo, takže na samostatný Batmanův projekt dohlédne i jako režisér.

V době, kdy se Affleck vrátil na výsluní, to však začalo skřípat v jeho manželství. Od roku 2005 je ženatý s herečkou Jennifer Garner, s níž má dcery Violet (10) a Seraphinu (7) a syna Samuela (4). Jejich manželství loni prošlo velkou krizí, ale Ben a Jennifer rozvod prozatím odložili.

V jakém filmu byl Ben Affleck nejlepší?
Dobrý Will Hunting
7 %
Armageddon
15 %
Pearl Harbor
56,2 %
Město
2,7 %
Argo
4,8 %
Zmizelá
10,8 %
Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti
3,5 %
Celkem hlasovalo 21876 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám