Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Z tohohle by nemohl mít radost snad jen hodně nepřející člověk! Karel Gott (†80) se pár měsíců po zatím úspěšném boji s rakovinou vrací ve velkém stylu. Nazpíval píseň o svém návratu na výsluní „Perfektní den“ hudebního skladatele Michala Davida a textaře Jaroslava Machka. Poslechněte si ji a přečtěte si, jak vznikala!

„Když se na mě osud mračil, nechtěl jsem mu rozumět. Leč tahal jsem za konec kratší, takže pochopil jsem hned. Že už mě v merku má, chce dát mi mat. Já však nevzdal svůj sen, a mě teď hřeje pocit, že jsem to zvlád‘. Zas plný života jsem,“ zpívá Gott v Perfektním dni.

A i samotné natáčení prý bylo perfektní. „S Karlem se spolupracovalo senzačně. Samozřejmě se po té nemoci čekalo, jak to bude mít s hlasem, ale má ho jako zvon. Zpívá mu to výborně. Je to zkrátka paráda! Natáčeli jsme to ve středu, v pátek míchali a o víkendu to šlo mezi lidi. Už mi volají hodně lidi z rádií, že je to pecka, líbí se jim a budou to hrát. Z toho mám velkou radost,“ řekl Super.cz Michal David.

Hotovo prý bylo během chvíle. „Karel má obrovskou chuť do práce, proto jsme se vrhli hned na další písničku, kterou budeme točit zase ve středu. Jmenuje se ‚Země vstává‘, je taková pomalejší, kantilénová, ale také hodně pozitivní,“ láká fanoušky Mistra hudebník.

Sám Gott už na podzim opatrně ohlásil i návrat na pódia a jeho obdivovatelé jsou tak v sedmém nebi. Dříve totiž varoval, že když nebude ve stoprocentní formě, na jakou jsou jeho příznivci zvyklí, v žádném případě se ke zpěvu nevrátí. Zdá se tedy, že je se svým hlasem navýsost spokojen a bude dál rozdávat lidem radost tím, co nejlépe umí.

Reklama

Další články

Načítám