Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Václav Neckář (80), který nedávno úspěšně podstoupil operaci srdce, nazpíval společně se zpěvačkou, textařkou a skladatelkou Patricií duet, který nese název Kluk z plakátu.

Letní hit nahrála Neckářova kapela Bacily, slavící letos v srpnu své 45. výročí založení. K letnímu hitu vznikl v režii Tomáše Krejčího i nápaditý hudební klip, který kombinuje herecké výkony Václava Neckáře a Patricie s animací.

Neckář se v klipu objevil v několika netradičních polohách. Fanoušci ho uvidí jako pilota letadla, Malého prince nebo surfaře. K vidění bude i netradičně v červených trenkách.

„Bylo pro mě i pro celý můj tým velkým potěšením natáčet s Václavem Neckářem už proto, že mít na place „oscarového“ herce se nestává každý den. Byla to pro mě velká výzva, ale také velký závazek. Bylo to velmi příjemné, i když náročné natáčení a pan Neckář v sobě profesionála rozhodně nezapře.“ říká filmový režisér Tomáš Krejčí.

Samotná píseň hned zaujala i Neckáře. „Text písničky se mi líbil už při prvním přečtení, oslovila mě hlavně myšlenka, že si stále můžeme plnit svá přání a snít o nich. Jde přeci o to pořád se mít na co těšit, mít se z čeho radovat, mít proč žít,“ míní.

Autorkou hudby a textu je zpěvačka Patricie, která se s Neckářem seznámila na hudebních festivalech. „Protože si ho už od dětství velmi vážím, zeptala jsem se ho, zda bych mu nemohla poslat nějaké svoje písničky. Když mi potom manažer Václava Neckáře napsal, že se panu Neckářovi líbí právě Kluk z plakátu, byla jsem moc ráda,“ prozradila zpěvačka.

Naživo písničku můžou příznivci Václava Neckáře a skupiny Bacily poprvé slyšet na výročním koncertu k pětačtyřicátým narozeninám skupiny Bacily 31. srpna na pražském Střeleckém ostrově.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám