Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka a zpěvačka Dáša Zázvůrková (35) patří k obrovským fanynkám veslování. Pokud zrovna nezpívá nebo nehraje, tráví svůj volný čas na vodě, kde aktivně vesluje.

Ne každý ví, že jednomu z nejnáročnějších sportů v mládí holdoval i herec, moderátor a legendární člen divadla Sklep Tomáš Hanák (59).

V současnosti sice už aktivně nevesluje, ale kdysi dokonce patřil k československým reprezentantům a vyhrál celou řadu závodů. O zážitcích z veslování, kde našim barvám dělají radost olympionici Ondřej Synek a Miroslava Topinková Knapková, povyprávěl, stejně jako Zázvůrková, v Božském Riu na Sport.cz

Hanák vzpomínal především na četné výjezdy do zahraničí, kam se za komunismu jen tak někdo nedostal. I tam ale společně s ostatními veslaři uměl tehdejší režim pěkně provokovat.

„Pyšním se tím, že jsem se lvíčkem na prsou byl reprezentantem, musím říct, ne že bychom zaplavili republiku zlatými medailemi, ale cestovali jsme v době, kdy se cestovat moc nedalo, a zároveň jsme si užívali, protože to bylo ve věku, kdy je člověk plný sil a je svobodný,“ vyprávěl Hanák, jenž si hned vzpomněl na dvě vtipné historky.

„Dopřáli jsme si dokonce ten luxus, že přestože jsme se lvíčkem na prsou byli reprezentanti, tak jsme měli dlouhé vlasy jako výraz vzdoru. Jednou dokonce napsali ve sportovní rubrice: ‚Délku jejich tempa předčila jen délka jejich vlasů.‘ Museli jsme se potom na zásah seshora ostříhat na krátko,“ vzpomínal Hanák.

To si ale veslaři nenechali líbit. „Tak jsme udělali zase další vzdor, že jsme se ostříhali na ježečka, ale nechali jsme si tam vykroužit takové lysinky, takže jsme vypadali jako sluníčka sedmitečná, a to je zase štvalo, že z toho zase máme recesi,“ uzavřel s úsměvem Hanák, jenž se kromě herectví věnuje i provozování hospody nedaleko Berouna. Aktivně dnes už nevesluje, zato však pravidelně plave, aby se udržel v kondici.

Reklama

Další články

Načítám