Hlavní obsah
Článek

Na první pohled připomíná Melanie Gaydos spíš skvěle namaskovanou filmovou postavu, ve skutečnosti si ale zaslouží velké uznání. Mel se narodila s ektodermální dysplazií. Tato genetická porucha má vliv na růst vlasů a celkového ochlupení, zubů, nehtů, kostí a chrupavek. Gaydos je navíc téměř slepá. Devětadvacetiletá žena paradoxně svou jinakost nesla hůř jako dítě, kdy se ještě snažila pleš zakrýt parukou. S věkem se ale smířila s tím, jak vypadá, a naopak zatoužila svou jedinečnost využít.

V pozitivním vnímání sebe samé ji podpořil hlavně přítel, který ji nabádal, aby napsala do modelingové agentury. „Pomohl mi pochopit, že nikdo jiný na světě nevypadá jako já, že v tom tkví můj potenciál. Vždy jsem toužila dokázat v životě něco víc, být na billboardech nebo na filmovém plátně,“ přiznala Melanie, která si už skutečně v několika projektech zahrála.

V úspěch u agentury sice moc nedoufala, ale nakonec ji kontaktoval fotograf Eugenio Recuenco a díky spolupráci s ním se o ní dozvěděl celý svět. Lidé z modelingu na Melanii nejvíc zbožňují její zapamatovatelnost, profesionalitu a také skutečnost, že se díky jejímu vzhledu stává z fotografií mnohdy až umělecké dílo...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám